Pääsivu   Kielilaki   Sanomalehdet   Ruotsi vaati Pohjois-Suomea v. 1918   1920-luku   1930-luku   Vaiettu historia


Linkit, STASI-lista

kreikkalainen uutistenlukija

Kielipoliittinen sensuuri Suomen mediassa, kirjoituksia vallasta, tuus.weebly

* * Sananvapausseminaari 6.11.2021, video * *

Pitkä analyysi YLEn kansalliskiihkoisesta TV-sarjasta 14.2.2013
Tämä TV-sarja väärensi historiaa sekä sisälsi propagandaa, kuten linkki osoittaa. Se on todiste YLEä hallitsevia puolueita (sdp kesk kok vas rkp vihr) vastaan, historian väärentämisestä.

Ruotsalaista ylivaltaa, suomalaisvastaisuutta ja salaliittoteorioita lietsova ruotsalaiskampanja      Sama Wikipediassa
Tämä imperialistinen ja median sensuroima kampanja myrkytti yhteiskunnallisen ilmapiirin, tiedotusvälineiden levittäessä ruotsalaispropagandaa.

Vaiettuja historian tapahtumia:
Suomalaisperäisiä sukuja, 1918 etninen puhdistus ym.      Vanhoja vaiettuja asioita: piikkilangalla aidattu Espoon koulu 1908 ym.

Seuraavassa linkissä kierretään Suomen tiedotusvälineiden sensuuria lukemalla ulkomaalaista sanomalehteä :

Daily Mail -lehti: sota-ajan Ruotsi salli saksalaisten käyttää rautateitään Norjan valtaamiseksi
Englantilaislehti, WW2, Neutral Sweden allowed Nazis to use their railways to occupy Norway [..] :

Heli Mansikka 23.4.1997, YLEn uutiset T. Halosen salainen puhe huhtikuussa 2001, josta YLE ei ole koskaan kertonut. Myös muu media on vaiennut tästä ja koko aihepiiristä. Kuvassa oikealla YLEn uutistenlukija Heli Mansikka 23.4.1997.

STASI-lista, suomensotilas.fi 24.3.2022

Entinen suurlähettiläs Alpo Rusi julkaisi kirjassaan Kremlin kortti – KGB:n poliittinen sota Suomessa 1982-1991 (Docendo 2022) listan, joka löytyi Saksan Stasi-aineistoja valvovalta viranomaiselta (BSTU). Seuraavilla on ollut läheiset suhteet Itä-Saksaan ja Neuvostoliittoon, eräitä Stasi-listan nimiä:

Sdp: Ilkka-Christian Björklund (Pohjoismaiden neuvoston pääsihteeri), Riitta Myller, Ulf Sundqvist, Ilkka Taipale, Vappu Taipale, Eero Heinäluoma, Kalevi Sorsa, Ulpu Iivari, Paavo Lipponen, Jaakko Blomberg (diplomaatti), Erkki Tuomioja, Matti Ahde, Tarja Halonen.
ERÄITÄ MUITA: Pentti Tiusanen (SKP/Vas, Stasin värvätty ”Timur”), Jaakko Laakso (SKP/Vas, KGB:n ”Jan” ja Stasin ”Mantel” 1973–89), Esko-Juhani Tennilä (SKP/Vas), Ilkka Kanerva (Kok), Jouko Jokisalo (SKDL, tutkija, Stasin värvätty agentti ”Boris” 1979–87).

"Merkittävällä osalla yhteistyö lienee ollutkin melkoisen syvällistä". STASI-listan nimistä Eero Heinäluoma ja Paavo Lipponen ovat 2010-luvulla edistäneet Venäjän kaasuputkihanketta ja saaneet tältä valtiolta palkkioita ja mitaleita. Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24.2.2022 EU pyrki eroon Venäjän kaasusta ja energiasta — listan nimet todennäköisesti olisivat jatkaneet Venäjän myötäilyä, jos heillä olisi ollut valta. TV-haastattelussa 30.3.2022 Tarja Halonen tuntui kaipaavan jopa Neuvostoliittoa – 1970-luvun sdp halusi "sosialistisen" yhteiskunnan, joka ottaisi mallia Neuvostoliitosta, Itä-Saksasta ja Ruotsista (esim. Pirkkalan koulukokeilu, Stasi-yhteydet). "Sdp:n tavoitteena on sosialistinen yhteiskunta" kertoivat Kalevi Sorsa ja P. Lipponen. Media pyrki hämärtämään Halosen yltiövasemmistolaista taustaa, ja Halosella oli yhteyksiä esimerkiksi Jaakko Laaksoon. Media (erityisesti TV) ei ole paljon kertonut Heinäluoman ja Lipposen Venäjän myötäilystä, esimerkiksi energian tuomiseksi sieltä.

A O Freudenthal -mitalin saajat, joukossa myös Venäjä- ja Stasi-yhteyksistään tunnettu P. Lipponen.

pakkoruotsi.net, sensuurista      Media_blackout, englanninkielinen Wikipedia

Kainulaiset eli kveenit eli norjansuomalaiset

www.kielipolitiikka.net

Poliitikkojen videohaastatteluja vuonna 2011 Heinäluoma puolustaa Venäjää, 22.2.2022 Halonen ei vieläkään tuomitse Venäjää, 31.3.2022

Heikki Talan entiset nettisivut
* Suomen alkuperäisen perustuslain 1. ja 2. luonnos olisi tehnyt Suomesta yksikielisen jo 1920-luvulla
* Kielirauhakomitean mietintö vuodelta 1945, kaikki siinä annetut lupaukset rikottu, enemmistön vahingoksi

Suomalaisuuden Liitto

Jarmo Ryytin blogi, erilaisia kirjoituksia muun muassa kielipolitiikasta

Erkki Aho, Suomen lähihistoriaa

Marjatta Vehkaojan blogi, mielenkiintoisia kielipoliittisia kirjoituksia

tv-kuviin.blogspot.fi

Reasons behind the Censorship of Finnish Media

Euromaat ovat maksaneet muiden EU-maiden pankeille miljardeja euroja

Koiviston konklaavi eli salainen kokous 6.5.1992, jossa presidentti ohjasi tuomioistuimia Ripsa Koskinen 1992, MTVn uutiset Tiettävästi ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran Suomen TV kertoi asiasta 9.9.2013 (YLEn uutiset), silloinkin vain vähän. Koivisto kieltäytyi haastattelusta ikäänsä vedoten.
MTVn uutisten Ripsa Koskinen (kuvassa 27.5.1992, 7 uutiset) ei kertonut asiasta mitään toukokuussa 1992. 1992 kaikki 3 TV-kanavaa, TV1, TV2 ja MTV3 sensuroivat aihetta. Myös myöhemmin perustetut TV-kanavat ovat vaienneet aiheesta. Ylivelkaantuneiden asia oli kyllä pitkään ajankohtainen, mutta asiaa käsittelevät TV-ohjelmat (esim. YLEn MOT, ohjelman käsikirjoitus) eivät ole koskaan kertoneet Koiviston neuvosta tuomita velka-asiat pankkien eduksi. MOT-ohjelma kyllä kertoi muista velallisille ikävistä seikoista, mutta ei Koiviston ohjeesta mitään.

Presidentin ohje 1992 on ollut sensuroitu aihe Suomen tiedotusvälineissä - ja YLEn uutinen vuonna 2013 on vain vähäinen poikkeus sensuuriin.

Hege Norjan TV:stä

Timo Suvannon sivut Ripsa Koskinen-Papunen

Petteri Järvisen verkkopäiväkirja

Norjansuomalaisten nettisivu

Hallitusten (salaista) kielipolitiikkaa ja sen toteuttajaa Vihreää Liittoa kriittisesti arvioiva sivusto
Eri lähteistä on käynyt ilmi, että huomattava osa Suomen journalisteista äänestää vihreitä. Tästäkin syystä valtamedian väitteisiin pitää suhtautua varauksellisesti ja median levittämä propaganda on hyvä tunnistaa.
Vihreän Liiton perustamisvaiheessa osa kannattajista oli "liberaaleja" ja osa jyrkkiä kommunisteja. Äärivasemmiston perintö näkyy vihreiden politiikassa. Varsinaisia luonnonsuojelijoita vihreissä ei juuri ole, eli puolueen luontoon viittaava nimi on harhaanjohtava.

siperiaan.blogspot.fi

Tosiasioita Ruotsista englanniksi - Facts about Sweden

Englanninkielinen Wikipedia:
en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_sterilisation_in_Sweden
Ruotsin valtion rotubiologian laitos, Wikipedia


Pääsivu   Tiedotusvälineet   Yltiövasemmisto   1930-luku   1937 lehti   Vaiettu historia