Pääsivu
Ruotsi halusi Kemijoen rajaksi
Lainat
Sanomalehdet
Media
Piilomainonta
alla: Puhelu Berliinistä


Ryöstö 2022 (Uniper)

Marinin hallituksen rahankäyttö on ollut niin holtitonta, että rahaa on jaettu epäsuorasti Saksan kaasunkäyttäjillekin. Hallitus maksatti Suomen veronmaksajien rahoilla Saksan kaasunkäyttäjien laskuja, valtionyhtiö Fortumin ja saksalaisyhtiö Uniperin kautta.

Sdp, Eero Heinäluoma ja P Lipponen edistivät 2008 alkaen Venäjän ja Saksan välistä Nord Stream kaasuputkihanketta, rahaa ja mitaleita vastaan. Mahdollisesti heidän aloitteestaan valtionyhtiö Fortum sijoitti paljon rahaa saksalaiseen Uniperiin. Tässä suursijoituksessa on selvästi kyse Suomen hallituksen sitoutumisesta kaasuputkihankkeeseen – näin vertauskuvalliseen kohteeseen sijoittaminen ei voi olla sattumaa. Uniper maksatti Suomen valtiolla vuonna 2022 noin 6 miljardia euroa. Iso osa summasta päätyi Venäjän valtiolle kaasun nousseen hinnan myötä ja saksalaiset saivat kaasua ostohintaa halvemmalla, Saksan hallituksen määräämän hintakaton vuoksi.

2022 ryöstö Uniperin kautta oli mahdollisesti suunniteltu. Sota alkoi 24.2 ja kaasun hinta nousi jyrkästi vasta kuukausia myöhemmin, miksi hintakaton ongelmaa ei yritettykään ratkaista tänä aikana? Saksan ja Venäjän välissä ei ole hyvä olla, kuten suomalainen Fortum oli, hallituksen pakottamana.

Hallitusten yksityistämispolitiikka on ollut hölmöä, tässä tapauksessa sähköverkot myytiin ja tilalle Uniperin osakkeita. Puolueet /sdp kok kesk vas rkp vihr/ ovat sensuroineet mediaa ja estäneet politiikkansa arvostelun. Hallituksia, näitä puolueita tai yksityistämispolitiikkaa ei saa arvostella mediassa. On mahdollista että osa Saksalle menetetystä summasta päätyy näiden puolueiden taskuun.

Kun kehitysmaan diktaattori menettää valtansa, hän pakenee maasta valtion kassa mukanaan. Uniperin tapaus on tämän ryöstön muunnos ja antaa mallin samantapaiselle valtion varojen kavaltamiselle (ulkovallan avulla), jos mainitut 6 puoluetta menettävät valtansa.

 Saksan keisarikunta suunnitteli 1918 tekevänsä Suomesta taloudellisen siirtomaan, mutta häviö sodassa esti sen. 104 vuotta myöhemmin Saksan hallitus onnistui pyrkimyksessään, puolueiden /sdp kok kesk vas rkp vihr/ avustuksella. Puolueet myivät sellaista mitä ei olisi pitänyt myydä. Ne sijoittivat saadut rahat huonosti ja poliittisin motiivein, tukeakseen Saksan ja Venäjän välistä kaasuputkea, ostamalla Uniperin osakkeita. Ja uudessa tilanteessa Saksan hallitus kyni suomalaisten omaisuuden Uniperissa. – Lapin hävitys 1944-45 huomioon ottaen Suomi olisi kyllä saamapuolella. Tyhmät puolueet ja poliitikot myivät sähkönsiirtoverkon ja tuhlasivat rahat Saksaan. Ja yhtä tyhmä media jättää vallanpitäjien syyllisyyden kertomatta – media uskottelee meille että hallitus olisi ollut täysin tietämätön sijoitukseen liittyvistä riskeistä.


Hallituksen lakkauttama paperitehdas

Veitsiluodon paperitehdas Kemissä joutui hallituspuolueiden (sdp kesk vas rkp vihr) uhriksi vuonna 2021. Ne eivät tehneet elettäkään tehtaan pelastamiseksi, vaikka Suomen valtiolla oli 27,3 % omistajayhtiön äänistä ja suomalaistahot yksityiset mukaanlukien omistivat paperitehdasyhtiöstä noin puolet. Euroopassa oli sillä hetkellä paperin ylituotantoa, mutta joku valitsi juuri tämän tehtaan, ja peräti suoraan lakkautettavaksi, vaikka tuotantoa olisi voitu myös vähentää (ilman lakkautusta) ja muualtakin.

Media puolestaan uutisoi lakkautuspäätöspäivänä 20.4.2021 ikäänkuin tehtaalla ei olisi kotimaista tai valtion omistusta lainkaan ja että hallitus ei mitenkään voisi pelastaa tehdasta. Monissa TV-uutisissa ei edes mainittu tehtaan säilyttämisen mahdollisuutta. TV-uutiset käsittelivät Veitsiluodon paperitehtaan aihetta hyvin vähän asian laajuuteen nähden. Media (YLE, MTV, sanomalehdet, aikakauslehdet ym) on kaikilta osin vahvasti poliittinen ja kytköksissä 6 puolueeseen.

Käytännössä talouselämän päättäjät – ja Marinin hallitus osana niitä – lakkauttivat Veitsiluodon paperitehtaan. Epärehellinen media vaikenee hallituksen osuudesta. Veitsiluodon paperitehtaan omisti valtio vuoteen 1996 asti, sen jälkeen Lipposen hallitus yksityisti tehtaan. Veitsiluodon paperitehtaan yksityistämiseen 1996 syyllistyivät hallituspuolueet /sdp kok vas rkp vihr/ ja tuhoamiseen 2021 puolueet /sdp kesk vas rkp vihr/.

Tehtaan säilyttämistä vaativista ihmisistä media pitkälti vaikeni. Kuten aina, hallitusta tai edellisiä hallituksia media ei arvostellut lainkaan. TV-uutiset myös pimittivät hallitukselle kiusallista tietoa. TV-uutisissa ei haastateltu tehtaan pysymistä haluavia työntekijöitä tai muitakaan, jotta mitään Kemijärven massaliikkeen tapaista karvalakkilähetystöä Veitsiluodon paperitehtaan säilyttämiseksi ei syntyisi. Median propaganda tehtaan säilyttämistä vastaan kertoo hallituksen samansisältöisestä asenteesta tehtaan lakkauttamiseksi.

Roistopuolueet (sdp kesk kok vas rkp vihr) syytävät kyllä rahaa Kreikan (2011–) ja Italian (2020–) talouksien pelastamiseen, mutta ne eivät halua pelastaa kotimaisia tehtaita ja kymmeniä tuhansia työpaikkoja Suomessa. Veronmaksajien rahaa on käytetty myös Espanjan pankkien ja Portugalin apupaketin tukemiseen. Kreikan ja Portugalin velkakriisien apupaketit olivat esillä ennen 2011 eduskuntavaaleja ja vaalien jälkeen yli sata kansanedustajaa rikkoi lupauksensa olla tukematta näitä maita. Roistopuolueille Suomi on ikäänkuin EU:n ja Ruotsin siirtomaa. Vuonna 2011 nämä 6 puoluetta sekä silloin hallituksessa ollut kd-puolue jopa lisäsivät Suomen EU-jäsenyyden perustuslakiin, vastavetona EU:n jäsenvaltioita ryöstävien tukipakettien arvostelulle. Kuten aina, kysymättä kansalta mitään.

Matti Rönkä, YLE, 2021 YLEn propagandan mukaan EU:n tukipaketti menee köyhille jäsenmaille, mutta onko Italia todellakin köyhä? Miksi EU ei anna tukea Suomen taantuville paikkakunnille ja paperitehtaiden tukemiseen sekä jo lopetettujen tehtaiden (esim. Kaipola, Kemijärvi) uudelleen perustamiseen?

Hallituspuolueista Vihreä liitto suhtautuu vihamielisesti paperitehtaisiin, tätä media ei tietenkään ole kertonut. Media levittää puolueiden /sdp kesk kok vas rkp vihr/ propagandaa eikä arvostele niitä ikinä.

Miksi Kemin paikallispoliitikot eivät ole puolustaneet Veitsiluodon paperitehdasta kuten Kemijärven päättäjät vuonna 2007 sellutehdasta? Todennäköisesti hallitus on vihjannut paikallispoliitikoille tehtaan puolustamisen olevan hyödytöntä.

Epäilemättä media on saanut hallitukselta ohjeen uutisoida asiasta työntekijöille epäedullisesti ja ikäänkuin paperitehdasta ei saisi puolustaa. Myös tehtaan historia valtionyhtiönä ja yksityistäminen jäivät medialta kertomatta.

22.4.2021 MTV:n 7- ja 10-uutisissa esiintyi entinen pääministeri, joka 1996 yksityisti paperitehtaan. Veitsiluodon paperitehdasta tai valtionyhtiöiden yksityistämisiä ei mainittu lainkaan, kun uutistenlukijat Kirsi Alm ja Jan Andersson haastattelivat tätä poliitikkoa.

23.4.2021 YLEn uutisissa haastateltiin omistajayhtiön johtajaa, joka kertoi sanomansa ilman mitään arvostelua toimittajalta. Veitsiluodon paperitehtaan työntekijöitä ei haastateltu eikä näitä mainittu sanallakaan. Uutistenlukijana Piia Pasanen.

Vappuna 1.5.2021 YLEn ja MTV:n TV-uutisissa puhuivat 4 puolueen /sdp vas kesk kok/ puheenjohtajat, jotka eivät sanallakaan maininneet Veitsiluodon paperitehdasta. Muita poliitikkoja ei haastateltu. Veitsiluodon paperitehdasta ei mainittu lainkaan TV-uutisissa, jotka ovat vaienneet tehtaasta lähes kokonaan alku-uutisoinnin jälkeen. Mahdollisista tukitoimista tai mielenosoituksista paperitehtaan puolesta ei ole kerrottu TV-uutisissa 1.5 tai muulloinkaan (sensuuri).


Kirsi Alm lukee 10-uutisia 1.5.2021
MTV:n propagandisti Kirsi Alm ei kertonut Veitsiluodon paperitehtaan yksityistämisestä, kun haastatteli siihen vuonna 1996 syyllistynyttä poliitikkoa


Puhelu Berliinistä

    Lähteenä video Tuomas Malisen testamentti: ulkomailta ohjattu Marin? | Jakso 174 | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia
5 min- EU-tukipaketit ja politiikan valheellisuus, 9 min- Berliinistä puhelu, 15 min- Elina Lepomäki, 20 min-, 31:40- (poliitikot) valehtelevat kansalle tukipaketeista, 37 min- Marinin puhe eduskunnassa sekava, Suomen epäpätevin pääministeri, 40 min- THL antoi keväällä 2020 väärän (liioittelevan) arvion koronan leviämisestä, 43 min- Marin on ailahteleva ja kiukutteleva ja välttelee tilanteita joissa on heikoilla, pakoilee vastuutaan, keskustelua vältellään, tukipaketit eivät ole kertaluonteisia

vaalit-2011, Nelonen Tuomas Malisen maaliskuussa 2021 julkistaman videon mukaan Saksan hallitus painosti Suomea vuonna 2011 hyväksymään Kreikan (ja ilmeisesti myös Portugalin) apupaketin. Hän kuuli tämän Suomen Valtiovarainministeriöstä vuonna 2020, hän korosti tämän olevan huhu, siis ei varma tieto. – Media julkaisee uutisia paljon vähäisemmilläkin todisteilla, mutta ei koskaan vastoin hallituksen tahtoa. Huhun mukaan Saksan hallituksen edustaja (mahdollisesti Merkel itse) soitti pääministeri Kataiselle kesällä 2011 ja käski tätä hyväksymään Kreikan ja Portugalin apupaketit.

Media on vaiennut ulkovaltojen Suomen hallitukseen kohdistamasta painostuksesta. Erityisesti ajankohtaisista asioista media ja poliitikot ovat vaienneet täysin. Oletettavasti myös vuosien 2020–2021 EU-korona-apupaketin käsittelyssä on kyse ulkovaltojen, mm. Saksan hallituksen painostuksesta Suomeen.

Tiedämme ulkovaltojen, kuten Ruotsin painostavan Suomen hallitusta eri asioissa. Media (myös muiden EU-maiden media) keskittyy tämänkin asian salailuun sekä asian paljastaneiden henkilöiden solvaamiseen. Sama koskee puolueita /sdp kesk kok vas rkp vihr/, jotka tottelevat Ruotsin ja Saksan hallituksia ja toimivat vastoin Suomen kansan etua. Nämä 6 roistopuoluetta ovat vieneet ulkomaille rahojamme, joilla olisi saatu paljon aikaan kotimaassa.